Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

 1. Уебсайтът https://www.mybag.bg/: се управлява от "Гримит" ООД, търговско дружество, регистрирано съгласно законите на Република България, със седалище и адрес на управление в гр. София, ж.к. Бъкстон, ул. Майор Горталов № 5, ЕИК 175170626, телефонен номер: 0700 20 076, e-mail: support@mybag.bg;
 2. Предмет и приемане на Общите условия на ползване

2.1. Достъпът и използването от Ваша страна на My bag.bg са обект на и се уреждат от приложимия закон и от разпоредбите на настоящите Общи условия на ползване, включително от всички политики или други разпоредби и условия, към които настоящият документ препраща и които са публикувани на Уебсайта, със съответните изменения във времето. Използвайки нашия Уебсайт, ще се счита, че Вие сте приели и сте съгласни с Общите условия на ползване. Преди да ни предоставите лични данни (включително имейл адрес) чрез нашия Уебсайт, Вие ще бъдете изрично помолени да приемете нашите Условия на ползване във версията, публикувана на нашия Уебсайт към момента на съответното Ви посещение.

2.2. Ние си запазваме правото да правим промени по всяко време в нашия Уебсайт и в нашите Условия на ползване чрез публикуването им на нашия Уебсайт без други известия. Достъпът и използването от Ваша страна на този Уебсайт ще се считат за предоставяне на Вашето съгласие с Условията на ползване във версията, публикувана на нашия Уебсайт към момента на съответното Ви посещение.

 1. Стоки и услуги, предлагани от "Гримит" ООД на сайта https://www.mybag.bg/, ценова политика.

My bag.bg си запазва правото да избира клиентите си. Стоките, търгувани чрез посредничеството на My bag.bg са нови, в оригинална опаковка на производителя и в момента на доставката са придружени от товарителница или  данъчна фактура, съгласно действащото законодателство.Стоките и услугите се предлагат в условията на настоящия документ и в границите на разполаганите количества. Поради тези причини My bag.bg си запазва правото да не изпълнява определена поръчка в случаите, в които съответната стока не се намира вече в текущата оферта на вносителя. Представените цени включват ДДС (20%) и не включват разходите по доставка, освен случаите, които изрично се обясняват в сайта. Покупната цена, изписана на товарителницата ще бъде същата с тази, определена от консултанта по продажбите на My bag.bg в момента на потвърждаване на поръчка или в случай, че поръчката е с онлайн плащане, тази цена ще бъде същата, публикувана на сайта в момента на покупката.

My bag.bg не предлага никаква извънредна гаранция за информацията, коректността на описанията, актуализирането на съдържанието и на стоките на сайта. Потребителите изрично са съгласни, че използването на този сайт и покупката на стоки или услуги се извършва на собствена отговорност, единствено изключение представлява задължението на My bag.bg да предоставя правото на потребителя за едностранно разтрогване на договора в съответствие с действащото българско законодателство,право, подробно описано по-долу в този документ. Публикуваните изображения на сайта са само примерни, а доставените стоки могат да се различават от изображенията, представени по всякакъв начин( цвят, аксесоари, външен вид и т.н. )

Съдържанието на My bag.bg (текст,описание на стоката, технически характеристики, изображения, символи) е съставен, сътрудничейки си с производителите.  Поради тази причина My bag.bg не поема отговорност за описанията и спецификациите на стоките,публикувани в сайта My bag.bg, предоставени ни от страна на представителите на всяка марка или от оторизираните им вносители. My bag.bg и партньорите му си запазват правото да променят техническите спецификации на стоките без предварително предупреждение.  

3. Заплащане на стока.

-  Можете да заплатите вашата поръчка по банков път с кредитен превод по сметка:

IBAN:BG96UNCR70001522809296

Титуляр: Гримит ООД 

Банка: Уникредит Булбанк АД

- Заплащането на стоките може да се извърши и с дебитна или кредитна карта посредством PayPal. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на превода в банковата ни сметка.

- Можете да извършите плащане чрез ePay.bg с банкова карта. Плащането се извършва онлайн на ePay.bg, на каса на EasyPay или чрез банкомат с услуга B-pay. Поръчката ще бъде изпълнена след получаване на превода в банковата ни сметка.

 - Заплащането на поръчаните стоки на сайта My bag.bg може да се извърши при получаване на поръчката чрез куриер (наложен платеж).

Безплатна е доставката за поръчки на стойност над 80 лева. Mybag.bg си запазва правото да избере с коя куриерска фирма да бъде доставена пратката.

За поръчките на стойност до 80 лева заплащането е по тарифи на куриерски фирми Еконт Експрес и SPEEDY. 

4. Доставка на стоките

Доставката на стоките се извършва в цяла България с куриерски фирми Еконт Експрес и SPEEDY.

СРОКЪТ за ДОСТАВКА на продуктите е от 3 до 12 работни дни. Поради факта, че доставките на повечето продукти идват от чужбина, е възможно забавяне на някои поръчки. За да разберете за колко време ще пристигне една стока при вас, проверете срока за доставката с обаждане на телефон 0700 200 76 или чрез имейл: support@mybag.bg. My bag.bg си запазва правото да извърши потвърждението на поръчките, преди изпълнението им,чрез свързване с клиента.

Разходи по доставката:

Безплатна доставка за поръчките на стойност над 80 лева. Mybag.bg си запазва правото да избере с коя куриерска фирма да бъде доставена пратката.

- за поръчките на стойност до 80 лева по тарифи на куриерски фирми Еконт Експрес и SPEEDY

Доставката се извършва с опция за преглед и тест преди плащане.

Приемането на стоката представлява съгласието на клиента, че стоката е пристигнала в добро състояние. Фактурата представлява договора за покупка / продажба съгласно действащото българско законодателство. Клиентът изразява своето съгласие при подписване на фактурата, че е получил стоката съгласно поръчката.

My bag.bg си запазва правото да закъснява или да анулира доставки на поръчаните стоки ако същите не могат да бъдат изпълнени по независещи от My bag.bg причини, които включват: закъснение от страна на доставчиците ни, пожари,експлозии, наводнения, епидемии, стачки, правителствени действия, войни,терористични действия, протести, въстания, граждански вълнения или пречки от форс мажорно естество.

Максималната стойност за загубите, която може да бъде платена от  My bag.bg спрямо всеки клиент, за недоставка или несъответстваща доставка, е стойността на инкасираната от  My bag.bg сума от съответния клиент.

5. Гаранция на стоките

My bag.bg  предоставя товарителница с поръчаните стоки и при желание на клиента данъчна фактура. При предявяване на претенции в гаранцията е необходимо да се представи повредената стока в оригиналната ѝ опаковка заедно с прилежащите аксесоари, копие от товарителницата или данъчната фактура. В случаите, в които стоката не пристигне придружена от изброените документи, тя може да бъдат върнати на рекламанта/изпращача без да бъде решена рекламацията.
 
6. Право на връщане на закупените стоки

6.1.Клиентът може да разтрогне едностранно договора без да посочи някакъв мотив в срок от 45 работни дни, само в писмена форма и може да върне стоката(стоките) в същия срок от 45 дни, само ако е в перфектно състояние,включително и опаковката, аксесоарите и принадлежащите консумативи т.е. те да не представят по никакъв начин следи на захабяване или употреба.

Връщането на стоките се извършва за сметка на клиента, използвайки същата транспортна услуга, с която е извършена доставката и с опция преглед. My bag.bg  ще върне равностойността на продукта най-късно в срок от 14 работни дни от датата на регистрирането на върнатия от вас продукт в нашия склад. Възстановената сума, както и условията за връщане не включват транспортните разходи. Не се приемат за връщане стоки,които представляват физически промени, удари, наранявания, драскотини и т.н. 

 Продуктът трябва да бъде върнат в добро състояние, в торбичката или в оригиналната кутия, неизползван и ненадраскан. В противен случай, той няма да бъде приет от Mybag.bg. 

От хигиенни съображения, бельото и банските не може да бъдат върнати или подменени.

6.2. При получаване на вашата поръчка ще получите и ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ на продукти вътре в пратката. Моля, отбележете причината за връщане. Важно е да ни изпратите и формуляра, заедно с продуктите, за да улесните обработката на връщането. Обърнете внимание, че продуктите могат да бъдат върнати единствено в оригиналните им опаковка и вид.

Изпратeте пратката към My bag.bg  с наложен платеж с куриерска фирма Еконт или SPEEDY на адрес:

Гримит ООД: София , ул. Майор Горталов № 5

Моля, обърнете внимание, че разходите за връщането на продуктите са за ваша сметка.

Стойността на върнатите продукти ще ви бъде възстановена в рамките на 14 работни дни с наложен платеж или по банков път. Ако желаете връщане на сумата по банков път е необходимо  във формуляра или в имейл да посочите номер на банкова сметка.

За повече информация или при нужда от помощ, моля свържете с нас.

 

 1. Политика на поверителност

7.1. Ние се задължаваме данните, които получаваме и/или събираме от Вас, да се обработват в съответствие с действащото законодателство и само за целите, посочени в тази Политика на поверителност.

7.2. Без да ни предоставите определени данни, Вие не можете да получите услуги от нас или да закупите продукти от нас.

7.3. Когато ни предоставяте лични данни и/или информация за контакт, Вие ни позволявате да се свържем с Вас с цел, за която сте ни предоставили тези лични данни и информация за контакт и както е описано по-долу в тази Политика на поверителност. Такова свързване може да включва контакт по имейл, кратки съобщения (SMS), изскачащи съобщения и/или обаждане по телефон.

7.4. Ние не поверяваме, продаваме, отдаваме под наем, лицензираме, прехвърляме и т.н. нашата база данни, съдържаща лични данни на нашите клиенти, освен както е посочено в тази Политика на поверителност.

7.5. Данни за Вас, които ние може да събираме или обработваме

7.5.1. Ние може да събираме и обработваме следните основни данни за Вас, като запазваме правото Ви да оттеглите съгласието си или да изискате отказ от регистрация, както е посочено по-долу в съответния раздел на тази Политика на поверителност:

данни, които ни предоставяте, когато се регистрирате за една от нашите услуги или за да имате достъп до ограничени части на нашия Уебсайт, или по време на процеса на покупка, по-конкретно име и фамилия, имейл, пол, дата на раждане, адрес за фактуриране, адрес за доставка и/или телефонен номер;

информация, която предоставяте чрез попълване на форми на нашия Уебсайт или чрез публикуване на материали на нашия Уебсайт;

детайли за транзакции, които извършвате чрез нашия Уебсайт и детайли за изпълнението на Вашите поръчки;

информация, която предоставяте, когато участвате в състезания или промоции, спонсорирани или организирани от нас или от свързано с нас лице;

информация, която ни предоставяте, когато се свързвате с нас чрез какъвто и да било вид комуникация;

информация, която ни предоставяте, ако решите да участвате и да попълвате анкети;

звукови записи на телефонни разговори с нашия отдел за обслужване на клиенти.

7.5.2. Данни за плащане (банкова информация, информация за дебитни и кредитни карти)

7.5.3. Като част от процеса на закупуване и в зависимост от метода на плащане, който избирате при подаване на поръчката, може да предоставите данни, свързани с Вашата банкова сметка, с Вашата дебитна или кредитна карта на трета страна, предоставяща платежни услуги. Такива данни се използват за извършване на Вашето плащане до нас. В такъв случай, Вие предоставяте данни за плащането директно до третата страна, предоставяща платежни услуги, а не до нас, и може да бъдете предмет на политика на поверителност на тази трета страна, предоставяща платежни услуги. Ние препоръчваме да прегледате тези условия, преди да изберете съответния метод на плащане. Ние нито получаваме, нито запазваме, нито обработваме такива данни за плащане, но ние може да имаме достъп до тях в системите на доставчика на платежната услуга за целите, описани в този раздел.

7.5.4. Моля да обърнете внимание, че може да се наложи да разкрием част от Вашите данни на трети страни, доставчици на платежни услуги, както е описано в раздела „Разкриване на Вашите данни” на тази „Политика на поверителност”.

7.6.  Други данни: Ние можем допълнително да събираме и обработваме данни, както е посочено по-долу в тази Политика на поверителност за следните цели:

За  да изпълняваме своите задължения, възникващи от всяка транзакция, сключена между Вас и нас;

Да опазваме нашите и Вашите права и интереси;

Да Ви предлагаме транзакции, продукти или услуги, които могат да Ви интересуват, както е описано по-долу в тази Политика на поверителност;

Да представяме съдържанието на нашия Уебсайт по най-ефективния начин за Вас;

Да персонализираме бъдещото Ви пазаруване;

Да извършваме пазарен анализ и статистическо проучване за вътрешни нужди на My bag.bg;

Да Ви предоставяме информация, продукти или услуги, които сте заявили от нас;

Да Ви изпращаме уведомления, включително относно промени в нашия набор от Общи условия.

Ние може допълнително да използваме информацията относно Вас, както допълнително е посочено в тази Политика на поверителност.

7.7.  IP адрес и други параметри, предоставени от Вашия уеб браузър или приложение

7.7.1. Ние можем да събираме информация относно Вашето устройство, включително, когато са налични, Вашия IP адрес, операционна система и тип браузър, и други параметри, предоставяни, когато Вашият уеб браузър или приложение осъществят достъп до нашия Уебсайт.

7.7.2. Такива други параметри могат да включват, но без да се ограничават до:  детайли за вашите посещения, например данни за трафика, данни за местоположението и други комуникационни данни и  ресурсите, до които имате достъп.

7.7.3. Ние можем да използваме такава информация за: системна администрация;  за статистически цели (напр. създаване на доклади на обща база със статистически данни относно браузинг действия и модели на нашите посетители) или:  за защита от измами, понижаване на кредитния риск и други защитни цели, например, ако поведението на ползване или достъпът до нашия Уебсайт от Вас или от Вашето устройство вреди на интересите или причинява някакви щети на My bag.bg или трети страни, с които My bag.bg си сътрудничи.

7.7.4. Ние можем да използваме технически данни, предоставени ни от Вашия уеб браузър или приложение, за да предоставяме персонализирана реклама, включително чрез използване на средства за таргетиране и ретаргетиране. Техническите данни, предоставени от Вашия уеб браузър или приложение, няма да се свързват с личните данни, които може да имаме от Вас, и няма да се използват за идентифицирането Ви. В случай на таргетиране, ние ще използваме такива технически данни, за да Ви представяме реклама, която, въз основа на анализа от Вашите предишни кликове, може да бъде от определен интерес за Вас. Чрез прилагане на технологията за ретаргатиране, ние имаме възможността да предлагаме на потребителите, които преди това са посетили нашия Уебсайт, наши реклами или реклами с наши продукти, когато такъв потребител посети Уебсайт на трета страна, която е част от същата рекламна мрежа. Тази форма на маркетинг се провежда на анонимна основа, което означава, че никакви лични данни по никакъв начин не се съхраняват и никакъв поведенчески профил не се свързва с Вашите лични данни.

7.8. Бюлетини, съобщения и известия

7.8.1. Когато Вие ни предоставяте лични данни и/или информация за контакт през нашия Уебсайт, Вие се съгласявате (като имате право на отказ или отмяна на Вашето съгласие съгласно следващия раздел), с това, че ние може да Ви изпращаме бюлетини, съобщения и други известия по поща, имейл, кратки съобщения (SMS), изскачащи съобщения или по телефон. Такива комуникации се изпращат заедно с други, с или без човешка намеса за целите на директния маркетинг или за рекламиране на подобни продукти или услуги, предлагани от My bag.bg.

7.8.2. Можете да откажете или да отмените своето съгласие да получавате бюлетини, съобщения или известия по всяко време:

посредством използването на специална връзка, предоставена в бюлетина, съобщението и/или известието, или

посредством използването на опцията, налична в специална секция във Вашия профил на нашия Уебсайт за ограничаване, отказ или отмяна на Вашето съгласие, или в случай на изскачащи съобщения, посредством използването на съответните настройки на Вашето устройство, или чрез свързване с нашия Отдел за обслужване на клиенти чрез данните за контакт, предоставени на нашия Уебсайт.

7.8.3. Ние си запазваме правото да избираме до кого да изпращаме бюлетини, съобщения и/или известия и да отстраняваме от нашата база данни с клиенти или очаквани клиенти всеки, който е дал съгласието си да получава бюлетини, съобщения и/или известия без каквото и да било по-нататъшно задължение от страна на My bag.bg или от допълнително известие.

7.9. Разкриване на Ваши данни

7.9.1. Данните, които събираме от Вас, могат да бъдат обработвани от персонал, който работи за нас, за нашия собственик на капитала, за дружества, контролирани от нас или от нашия собственик на капитала или за трети страни, които са наши доставчици. 

7.9.2. Ние можем да разкриваме вашите данни пред трети страни доставчици на услуги за да: изпълняваме своите задължения, които имаме към Вас, включително, но не само, доставката на поръчани продукти по куриер, изпращане на физическа поща, имейл, SMS или изскачащи съобщения;  или които предоставят услуги на нас, на нашия собственик на капитала или дружества, контролирани от нас или нашия собственик, като анализ на данни, маркетингово сътрудничество, рекламни услуги, превод, обработка на плащания, логистика и услуги, свързани с обслужване на клиентите, консултиране, одит и правни услуги, или като цяло във връзка с целите, описани в раздел "цел на обработка на данните за Вас”. Такова разкриване е разрешено, при условие че такива трети страни имат нужда от достъп до данните за да предоставят своите услуги, но няма да имат право да ги използват за други цели, по-конкретно за техните собствени вътрешни търговски цели.

7.9.3. С цел идентифициране и обработване на плащанията през трети страни доставчици на платежни услуги и за предотвратяване на измами, може да се наложи да разкрием някои Ваши данни (като име и фамилия, страна на пребиваване, телефонен номер и имейл адрес, както и номер на поръчка и поръчани продукти) на такава трета страна – доставчик на платежни услуги.

7.9.4. Вашата банка, издателят на кредитна или дебитна карта, и трета страна доставчик на платежни услуги може да имат достъп или да преглеждат всякакви данни или документи, свързани с Вашата поръчка или договор.

7.9.5. Ние можем допълнително да разкриваме Вашите данни пред трети страни в съответствие с изискванията на приложимото право в случай че:

ние продаваме или закупуваме даден бизнес или актив, в който случай ние можем да разкрием Вашите лични данни пред съответния потенциален продавач или купувач на такъв бизнес или актив;

ако дружеството, което управлява Уебсайта или съответно всички негови активи бъдат придобити от трета страна, в който случай личните данни, обработвани от него относно неговите клиенти, ще бъдат един от прехвърляните активи;

ако ние имаме задължението да разкрием или предоставим Вашите лични данни за да спазим дадено законово, регулаторно или съдебно задължение;

за да приложим или осигурим прилагането на нашите Условия на ползване, Условия на доставка или други споразумения, или за да защитим нашите права, собственост или безопасност, както и тези на нашите клиенти или на други лица; или както по друг начин е посочено в тази Политика на поверителност.

 1. Достъп до и неизправност на Уебсайта

8.1. Нашият Уебсайт няма винаги да бъде достъпен и може да има някакви неизправности по независещи от нас причини.

8.2. Ние не поемаме каквото и да било задължение да актуализираме информацията, съдържаща се на Уебсайта, освен ако това се изисква от приложимото право. Ние си запазваме правото да модифицираме, редактираме, изтриваме, спираме или преустановяваме, временно или постоянно, нашия Уебсайт и/или информацията, материалите, продуктите и/или услугите, налични чрез него.

 1. Собственост, Търговски марки, Авторско право и Софтуер

9.1. “ MY BAG” и всички други марки, лога и имена на услуги са търговски марки нa "Гримит" ООД. Търговските марки на "МАЙ БЕГ БГ" ООД не могат да се използват по никакъв начин във връзка с какъвто и да било продукт или услуга, които не са свързани с "МАЙ БЕГ БГ" ООД, освен ако не е получен предварителен писмен лиценз от "Гримит" ООД или освен ако друго не е позволено в тези Условия на ползване. Всички други търговски марки, които не са собственост на My bag.bg, които се публикуват на този Уебсайт, са собственост на съответния им собственик, който може или не да е свързан, сроден с или спонсориран от My bag.bg.

9.2. Освен ако не е посочено друго, нашият Уебсайт, включително цялото съдържание на него като дизайн, текст, графики, лога, изображения, аудио клипове и други материали, свързани с него, е защитен от авторско право и други приложими закони за интелектуална и индустриална собственост и е собственост на "Гримит" ООД  или неговите доставчици. "Гримит" ООД  е собственикът (или съответно притежателят на лиценз) на цялата интелектуална и индустриална собственост и на други права върху собствеността по отношение на нашия Уебсайт. Всички подобни права са запазени.

9.3. Публикуването от Ваша страна на нашия Уебсайт не съставлява отказ от наша страна от някое от правата във връзка с Уебсайта. Освен ако изрично не е посочено в тези Условия, Вие не придобивате никакви права, претенции за собственост или дял към или във връзка с нашия Уебсайт.

9.4. Цялото съдържание на този Уебсайт, компилация и софтуер, е защитено от приложимите закони за авторското право. Всякаква друга употреба, включително възпроизвеждането, модификацията, разпространението, преносът, излъчването, показването или представянето на съдържанието на този Уебсайт, не е позволена без получаване на писменото съгласие на "МАЙ БЕГ БГ" ООД.

 1. Ползване на нашия Уебсайт

10.1. Ние ви даваме ограничено право на достъп и използване на нашия Уебсайт за Ваша лична употреба. Вие нямате право да: 1. възпроизвеждате, размножавате, копирате, продавате, излъчвате, прехвърляте, дистрибутирате или по друг начин да експлоатирате нашия Уебсайт, включително цялото му съдържание, за каквато и да било цел без получаване на нашето писмено разрешение; 2. да събирате и правите каквито и да било списъци с продукти, описания и цени; 3. да извършвате имитация на нашия Уебсайт или неговото съдържание; 4. да изтегляте или копирате информация в полза или интерес на стопанска дейност; 5. и/или да използвате инструменти за извличане на данни, роботи или подобни инструменти за събиране и извличане на данни.

10.2. Вие можете да отпечатвате разумен брой копия и можете да изтегляте извадки от всяка страница от нашия Уебсайт. Нямате право да модифицирате хартиените или дигиталните копия, които сте отпечатали или изтеглили, по какъвто и да било начин, и не може да използвате никакви илюстрации, фотографии, видео и аудио клипове или каквито и да било графики, отделно от придружаващия ги текст.

10.3. Нямате право да използвате по неподходящ начин нашия Уебсайт, като съзнателно въвеждате вируси или други материали, които са зловредни или технологично вредни, да опитвате да получите непозволен достъп до нашия Уебсайт или да атакувате нашия Уебсайт посредством атака за срив на системата. Нарушението на тази разпоредба може да съставлява криминално престъпление и ние може да сигнализираме съответните власти за такива Ваши деяния, без с това да губим право на използване на други правни средства, налични за нас за възстановяване на нанесените щети.

10.4. Достъп до или ползване на нашия Уебсайт (или информация, материали, продукти и/или услуги на нашия Уебсайт) може да са забранени от закона в някои държави или юрисдикции. Вие сте отговорни за спазването на всички приложими закони и разпоредби на страната, от която получавате достъп до нашия Уебсайт. Ние не даваме каквито и да било гаранции, че нашият Уебсайт (или информация, материали, продукти и/или услуги на нашия Уебсайт) е подходящ или наличен за ползване в местоположения извън Република България.

10.5. Ние си запазваме правото да спрем или да прекратим достъпа Ви до нашия Уебсайт (или части от него) по всяко време, в частност ако ние смятаме, че Вие използвате нашия Уебсайт по начин, който противоречи на тези Условия на ползване или по друг увреждащ начин. Ако отпечатвате, копирате или теглите дадена част от Уебсайта и/или използвате такива копия или части от нашия Уебсайт в нарушение на тези Условия на ползване, Вие се задължавате, по наш избор, да върнете или унищожите всички копия от материалите, които сте направили, и в случай на унищожаване, да ни предоставите доказателство за това действие.

 1. Регистрация и ограничен достъп до нашия Уебсайт

11.1. Ние си запазваме правото да ограничим достъпа до нашия Уебсайт или части от него за посетители, които са се регистрирали при нас, освен ако друго не се изисква от приложимото право. За да преминете през процеса на регистрация, Вие трябва  да  попълните съответната регистрационна форма на My bag.bg, налична на Уебсайта или вградена в уебсайт на трета страна (лендинг страница) или  да се регистрирате на нашия Уебсайт чрез уебсайт на социална мрежа, както е описано по-долу. След попълването на регистрационната форма и потвърждаване на данните, посочени в нея, ние Ви изпращаме съобщение на имейл адреса, предоставен от Вас, посочващо начин, по който регистрацията следва да се потвърди. 

11.2. Вие имате право да имате само една регистрация и да използвате само един потребителски акаунт при нас. Вие нямате право да използвате акаунти на друг регистриран потребител или да предоставяте на трети страни възможността да използват Вашия акаунт. Нямате право злонамерено да създавате допълнителни регистрационни акаунти с цел да злоупотребявате с функционалността на нашия Уебсайт или с други потребители, или да се опитвате да се представите за друг потребител.

11.3. От Вас може да бъде изисквано да ни предоставите или да Ви бъдат предоставени данни за идентификация на потребителя, парола или друг вид информация, изисквани от нашите процедури за сигурност, за да получите достъп до ограничени части от нашия Уебсайт. Достъп до тези ограничени части се предоставя само ако:

 • към датата на регистрация имате навършени 18 години;
 • гарантирате, че всички данни, предоставени от Вас, са верни, точни, актуални и пълни;
 • ни информирате без забавяне за всякакви промени в личните данни посредством имейл, или актуализирате записите в раздел "Моят профил" на Уебсайта;

11.4. Вие следва да пазите защитена Вашата потребителска идентификация, данни за парола и всякаква друга информация за сигурността и не следва да я разкривате на никого. Ние не носим отговорност за каквато и да било употреба, разкриване или загуба на такива данни, в резултат на неспазването от Ваша страна на предхоното изречение. Вие следва незабавно да ни информирате, ако някакви данни, които служат за достъп до ограничена зона на нашия уебсайт са придобити от трети страни и да ни обясните обстоятелствата, при които това се е случило.

11.5. Вие имате право на достъп, актуализиране или коригиране, или да изисквате от нас да актуализираме и коригираме Вашите регистрационни данни и информация в зоната "Моят профил" на нашия Уебсайт. Моля имайте предвид, че не може да актуализирате или коригирате информацията, предоставена за доставка, която е в състояние на обработка.

11.6. Ние може да Ви предоставим възможността да се регистрирате на нашия Уебсайт чрез уебсайт на социална мрежа като Facebook. Моля проверете нашата Политика на поверителност за повече информация.

11.7. Вие може да отмените своята регистрация по всяко време чрез свързване с нашия Отдел за обслужване на клиенти чрез данните за контакт, предоставени на нашия Уебсайт. В такъв случай Вашите данни ще бъдат третирани в съответствие с приложимия раздел от нашата Политика на поверителност.

11.8. Ако установим, че Вие имате повече от една регистрации и клиентски акаунти при нас, ние имаме правото да отменим всички или някои от регистрациите без предизвестие по своя собствена преценка. Ако по някаква причина ние смятаме, че не сте спазили нашите Условия на ползване, ние ще Ви уведомим да коригирате такова несъответствие. Ако не го коригирате така, че да спазвате нашите изисквания, ние ще ограничим Вашия достъп чрез деактивиране на вашите данни за потребителска идентификация, парола и/или друга защитна информация, или по друг начин ще прекратим Вашия достъп.

 1. Материали, подадени от Вас

12.1. Ние може да предоставим на потребителите на нашия Уебсайт възможността да публикуват съдържание или коментари или по друг начин да подават материали за публикуване в различни зони на нашия Уебсайт. В такъв случай ние не проверяваме, одобряваме, потвърждаваме, подкрепяме, санкционираме или насърчаваме публикуването на такова съдържание, коментари или материали и нямаме задължението да го изследваме, наблюдаваме или проверяваме за точност, пълнота или съответствие с приложимите закони. Ние не поемаме отговорност и не носим задължение за такова съдържание, коментари или материал, с изключение на случаите, предвидени изрично от приложимия закон.

12.2. Ако Вие публикувате съдържание или коментари или по друг начин подавате материали за публикуване в която и да било част от нашия Уебсайт, включително фотографии:

 • Вие ни давате неизключителен, постоянен (или, ако постоянен лиценз не е допустим от приложимото право, лиценз за максималния срок, допустим от приложимото право), безплатен, без териториално ограничение лиценз да използваме, възпроизвеждаме, публикуваме, излъчваме, прехвърляме и разпространяваме (и да даваме подлиценз за употреба, възпроизвеждане, публикуване, излъчване, прехвърляне и разпространение) на такова съдържание, коментари или материал в какъвто и да било формат (включително печатен и електронен) за целите на управление на нашия Уебсайт, за реклама на нас, на нашия Уебсайт и на нашите продукти и услуги;
 • Вие гарантирате, че никаква част от подобно съдържание, коментари или материали, няма да бъдат незаконни, заплашителни, клеветнически, нецензурни, порнографски или неморални, или могат да съставляват или насърчават поведение, което би се считало за криминално престъпление или нарушение на закона и Вие не трябва да публикувате каквито и да било материали, които са умишлено предназначени да обезпокояват други потребители;
 • Вие няма да получите възнаграждение за каквото и да било съдържание, коментари или материали, публикувани или подадени за публикация;
 • Вие гарантирате, че такова съдържание, коментари или материали са Ваша оригинална работа и/или че Вие притежавате авторското право и всякакви други приложими права, или сте получили такива права;
 • Ако материалът е фотографски или графичен, Вие трябва да сте направили фотографията или да сте създали графичния материал сами, или да сте получили разрешение, или по друг начин да сте упълномощени от собственика на фотографията и/или графичния материал и трябва да сте получили съгласието на всички лица, изобразени в него, когато такива лица могат да бъдат идентифицирани;
 • Ние може да публикуваме Вашето име заедно с каквито и да било фотографии или графични материали, подадени от Вас, но имаме право да редактираме или изтриваме всякакви коментари, които сте подали с тях.

12.3. Ние си запазваме правото да откажем, спрем, прекратим или по друг начин да отстраним публикацията на всякакво съдържание, коментари или материали, включително фотографии или графични материали, публикувани или подадени от Вас. Това право не следва да се интерпретира като проверка и одобряване от наша стана или отговорност за такова съдържание, коментари или други материали, независимо дали се възползваме или не от такова право. Ние, освен това, си запазваме правото да правим допълнения или да изтриваме текст или графика (включително да редактираме всякакви фотографии или графични материали) за целите на рекламата на нас, нашия Уебсайт и нашите продукти и услуги или с цел защитаване на нашите интереси и интересите на нашия собственик на капитала, на дружества, контролирани от нас или от нашия собственик на капитала, на наши и техни служители, бизнес партньори, потребители или други трети страни; ако направим такива допълнения или изтривания, ние сме отговорни за такива допълнения или изтривания и за текста или графиката във формата, променена от нас.

12.4. Вие се съгласявате да ни обезщетите за всякакви задължения, искове, загуби или вреди и претенции на трети страни, които ние претърпим в резултат от публикуването на каквото и да било съдържание, коментари или материали, публикувани или подадени от Вас.

 1. Уебсайтове на Трети Страни

Нашият уебсайт може да съдържа връзки към уебсайтове, управлявани от трети страни (“Уебсайтове на Трети Страни”). Тези връзки са предназначени да предоставят само допълнителна информация. Включването на нашия Уебсайт на дадена връзка към Уебсайт на Трета Страна не означава, че ние проверяваме, одобряваме, потвърждаваме или поемаме отговорност за този Уебсайт на Трета Страна, неговото съдържание или използване, или използването на продуктите или услугите, предоставяни чрез него. Ние не сме задължени да филтрираме, следим или проверим  каквито и да било Уебсайтове на Трети Страни за точност, пълнота или съответствие с приложимото право. Ние не носим отговорност за каквито и да било вреди или загуби, причинени в резултат от Вашата употреба или доверие към такива Уебсайтове на Трети Страни. Вие използвате всякакви Уебсайтове на Трети Страни на Ваш собствен риск. Всички общи условия и политики на Уебсайтовете на Трети Страни, които посещавате, ще се прилагат спрямо Вас, докато сте в тези уебсайтове, и ние Ви препоръчваме да се запознаете с такива общи условия.

 1. Хипервръзки към нашия Уебсайт

14.1. Вие можете да създавате Хипервръзка (Hyperlink) към нашия Уебсайт от друг уебсайт или документ без нашето предварително писмено съгласие в съответствие с условията, посочени в този раздел (Хипервръзки към нашия Уебсайт).

14.2. Никоя подобна хипервръзка:

 • не трябва да създава рамка или каквато и да било друга браузърна или гранична среда около съдържанието на нашия Уебсайт;
 • не трябва да намеква, че ние подкрепяме Вашите продукти или услуги, или каквито и да било продукти или услуги на, или налични чрез уебсайта, на който сте поставили връзка към нашия Уебсайт;
 • не трябва да показва или изобразява каквато и да било търговска марка(и), използвани на нашия Уебсайт, без нашето позволение или без позволението на собственика на такава търговска марка;
 • не трябва да се поставя на уебсайт, който има съдържание, което е незаконно, заплашително, клеветническо, нецензурно, порнографско или неморално, или може да съставлява или да насърчава поведение, което би се считало за криминално престъпление или нарушение на даден закон, или че съгласно тълкуването на My bag.bg вреди или може да навреди на интересите или репутацията на My bag.bg или търговците, с които работим (или нашите, или техните продукти и/или услуги);
 • да не представя нас, нашия собственик на капитала, дружествата, контролирани от нас или от нашия собственик на капитала или търговците, с които работим (или техните продукти и/или услуги) по погрешен, подвеждащ, уронващ престижа или друг обиден начин.

14.3. Вие носите цялата отговорност за уебсайта, на който поставяте връзка към нашия Уебсайт, и за всякакви изявления, представяния или възможни интерпретации във връзка с нас или нашия Уебсайт.

14.4. Вие носите отговорност за довеждане до знанието на настоящите Условия на ползване на лица, които получават достъп до нашия Уебсайт чрез Вашата връзка. Всяко лице, свързващо се към нашия Уебсайт чрез Вашата връзка, следва да бъде обвързано от тези Условия на ползване.

14.5. Ние си запазваме правото да изискваме по всяко време, по наша собствена преценка отстраняването на каквато и да било връзка, към нашия Уебсайт от друг уебсайт или документ, която сте създал. В такъв случай  "Гримит" ООД  ще Ви изпрати известие за отстраняване чрез имейл до регистранта, споменат в регистрацията на домейна на Вашия уебсайт или до имейл адрес, предоставен на Вашия уебсайт. В рамките на три (3) дни от получаването на известие от "Гримит" ООД, Вие следва да премахнете връзката и няма да включвате връзка към този или друг Уебсайт на My bag.bg на Вашия уебсайт или на уебсайта на някой, свързан с Вас.

 1. Изключения и ограничение на нашата отговорност

15.1. При условията на този раздел ние в лично качество и от името на нашия собственик на капитала, дружествата, контролирани от нас или от нашия собственик на капитала, изключваме всякаква отговорност (независимо дали се основава на договор или на някаква друга основа), възникваща от или във връзка с достъпа или употребата на нашия Уебсайт или даден уебсайт, с който е свързан, до степента, позволена от приложимото право. Това изключване се отнася, но не се ограничава до:

 • загуби от невъзможност за достъп до Уебсайта или технически повреди на Уебсайта;
 • загуба на данни;
 • загуба, причинена от атака, свързана със срив на услугата, вируси или други технологично вредни материали;
 • загуба на приходи или печалби, или очаквани спестявания;
 • загуба, възникваща от обстоятелства, извън нашия контрол, или загуба, която не е разумно предвидима.

15.2. Ние не изключваме или ограничаваме отговорност за следните случаи:

 • загуба или вреда, причинена от наша измама, умишлено нарушение или целенасочено подвеждане;
 • отговорност, която съгласно приложимите закони за защита на потребителите или за отговорност за продуктите не може да бъде изключена (както и да се наричат такива закони);
 • каквато и да била друга отговорност, която не може да се изключи или ограничи съгласно приложимото право.

 

 1. Ваши отговорност и задължение за обезщетяване

Вие се съгласявате, че носите отговорност пред нас и пред свързаните с нас лица за вреди и загуби, свързани или произтичащи от Ваше нарушение на тези Условия на ползване и се съгласявате да обезщетите и предпазите от отговорност нас и свързаните с нас лица срещу всякакви претенции или искове на трети страни, свързани или произтичащи от Вашето нарушение на тези Условия на ползване.

 1. Контакт, Писмени уведомления, Известия, Въпроси или Оплаквания

17.1. Ние може да се свържем с Вас по пощата, по имейл, с кратко съобщение (SMS), с изскачащо съобщение или по телефона, или да Ви предоставим информация чрез публикуването ѝ на нашия Уебсайт.

17.2. Всички известия, изпратени от Вас към нас, трябва да бъдат чрез писмо или имейл до нашия Отдел за обслужване на клиенти (данните за контакт са предоставени на нашия Уебсайт) или до оператора на Уебсайта (данните за контакт са предоставени в началото на тези Условия на ползване и в нашите Условията за доставка).

17.3. Ние можем да изпращаме индивидуално известие до Вас по имейл, или на пощенския адрес, който сте ни предоставили, или в случай на общо известие до всички наши потребители или клиенти, чрез публикуване на информация на нашия Уебсайт по подходящ начин.

17.4. За доказване на факта на предоставяне на каквото и да било известие, ще бъде достатъчно да се докаже, 1. в случай на писмо, че такова писмо е правилно адресирано, поставени са марки и е подадено по поща, 2. в случай на имейл, че този имейл е бил изпратен до съответния имейл адрес на адресанта, и 3. в случай на публикуване на информация на нашия Уебсайт, че тази информация е предоставена по подходящ начин, като се има предвид съдържанието на информацията.

17.5. Приложимите закони изискват част от комуникацията, която изпращаме, да бъде в писмен вид. Когато използвате нашия Уебсайт, Вие приемате, че комуникацията с нас ще бъде основно в електронен вид. За договорни цели Вие се съгласявате с тези електронни средства за комуникация и потвърждавате, че всички договори, известия, информация и друга комуникация, които сме Ви предоставили по електронен път, са в съответствие с изискванията на закона за спазване на писмената форма, освен ако приложимото право не позволява такова потвърждаване. Ние и Вие допълнително се съгласяваме да признаваме в нашите взаимни отношения като комуникация в писмен вид със саморъчен подпис валидността на електронните подписи съгласно приложимото право, и всякаква информация в електронна форма, добавена или логически свързана с електронно изявление за установяване на неговото авторство, включително употреба на конкретен профил, освен ако приложимото право не ограничава такова признаване.

17.6. За по-лесна ориентация, My bag.bg предоставя директно комуникационно звено посредством онлайн чат, което, обаче, не се счита за правно обвързваща информация или комуникация с потребители или официална точка за обслужване на клиенти.

17.7. Ако имате въпроси или оплаквания относно нашите правила и условия, някой продукт, услуга на My bag.bg или всякакъв друг въпрос, моля да се свържете с Отдела за обслужване на клиенти (данните за контакт са предоставени на нашия Уебсайт) или да изпратите писмо на оператора на Уебсайта (данните за контакт са предоставени в началото на тези Условия на ползване и в Условията за доставка).

 1. Прехвърляне на права и задължения

18.1. Прехвърляне на права и задължения: Освен ако друго не се изисква от приложимото право, Вие не може да прехвърляте, възлагате или по друг начин да се освобождавате от каквито и да било права или задължения и по-конкретно от всякакви задължения за плащане, без нашето предварително писмено съгласие. Ние можем по всяко време да прехвърлим, възложим или по друг начин да се разпоредим с управлението на Уебсайта или части от него, или от каквито и да било наши права или задължения, произхождащи от него, в който случай ние не се освобождаваме от отговорност за изпълнението на нашите задължения към Вас, а страната, на която такива отношения са прехвърлени, встъпва в тях като съдлъжник.

18.2. Отказ от права: Отказът от права от наша страна във връзка с тези Условия на ползване няма да бъде действителен, освен ако не е изрично посочен като отказ от права и не сте уведомени за това в писмен вид.

 1. Оплаквания относно предоставено от потребителите съдържание

В случай че предоставим на потребителите на нашия Уебсайт възможността да публикуват съдържание или коментари, или по друг начин да подават материали за публикуване в различни части на нашия Уебсайт, ние може да не сме запознати със съдържанието на всеки коментар или рецензия показвани на нашия Уебсайт. Ние предприемаме действия на база т. нар. "уведомяване и премахване". Ако смятате, че даден коментар или рецензия, показани на нашия Уебсайт, съдържа обидно изказване, съставлява нарушение на авторско право или нарушение на други права, моля уведомете ни незабавно в писмен вид или по имейл до нашия Отдел за обслужване на клиенти на данните за контакт, посочени на нашия Уебсайт и, ако е възможно, предоставете материал, подкрепящ Вашето оплакване.

   20. Извънсъдебни оплаквания и правна защита

Вие имате възможността да подадете извънсъдебно оплакване и на право на защита на  адрес:

Комисия за защита на потребителите, със седалище на площад Славейков № 4A, етаж 3, София, уебсайт: https://www.kzp.bg/

21.Приложим закон и юрисдикция

Тези Условия на ползване и всички въпроси, възникващи или свързани с тези Условия и този Уебсайт, включително неговото съдържание са подчинени на правото на законите на Република България. Съдилищата на същата тази държава имат изключителната юрисдикция да разрешават всякакви спорове, които може да възникнат от или във връзка с тези Условия на ползване или употребата на нашия Уебсайт.